De SEO Audit: een compleet onderzoek

Tijdens een SEO Scan wordt uw website getoetst aan belangrijke SEO variabelen op het gebied van techniek, navigatie en site structuur, content optimalisatie en het linkprofiel. Door middel van een 0-meting worden de huidige prestaties van de website in kaart gebracht.

 

Een SEO Scan bestaat uit een onderzoek naar:

Techniek

Techniek is een van de meest complexe zaken binnen zoekmachine optimalisatie.

Onderdelen hiervan zijn:

  • Toegankelijkheid voor spiders
  • Het gebruik van statuscodes
  • Het gebruik van meta tag robots en de robots.txt
  • De XML Sitemap
  • Het gebruik van canonical tags

Het doel is om de website technisch goed op orde te krijgen zodat spiders alle pagina’s kunnen bereiken, crawlen en indexeren en niet onnodig dubbele pagina’s moeten bekijken.

Navigatie en site structuur

Wordt de linkwaarde op de juiste door de site heen geleid? Zitten belangrijke pagina’s niet onnodig diep in de website? Het doel is om een goede structuur te bereiken waarbij elke pagina op de juiste plek komt.

Content

Content is King. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo. Maakt uw website juist gebruik van title tags, meta descriptions en headers. Maar is de content relevant en interessant voor uw gebruiker?

Het linkprofiel

Het linkprofiel is enorm belangrijk. Welke websites linken momenteel naar  u en waarom. Als er in het verleden links gekocht zijn of anchorteksten geoptimaliseerd komt dat in dit onderdeel naar boven.

Alle verbeterpunten in een roadmap

 De verbeterpunten worden opgenomen in een roadmap; een planning voor de komende maanden.  De gefaseerde aanpak richt zich in eerste instantie opp quickwins en in een latere fase op meer lange termijn aanpassingen. Dit zorgt er dat u het overzicht houdt op de samenwerking.

Deel deze pagina:

 

SEO vragen?

Stel uw SEO vragen direct aan Marieke Veenstra, SEO manager.

Kan ze de vraag binnen 10 min. beantwoorden, dan is het advies gratis. Duurt het langer?
Dan laat ze dit binnen 3 werkdagen weten.

Email

Voor- en Achternaam

E-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Uw bericht