YouTube Advertising

YouTube is de grootste video website én de tweede grootste zoekmachine ter wereld. De website wordt elke maand  door meer dan een miljard mensen bezocht die samen meer dan 6 miljard uur aan video’s kijken. Zitten uw klanten ook op YouTube dan is het een interessant kanaal om de doelgroep bereiken. Wat zijn de mogelijkheden en hoe doen we dat gericht? 

Is YouTube een geschikt kanaal voor mijn merk?

Adverteren op YouTube zorgt voor goede zichtbaarheid van uw merk. YouTube is met name een uitstekend marketing kanaal voor het vergroten van merkbetrokkenheid en het in de markt zetten van nieuwe producten. YouTube ads zijn geschikt voor desktop, tablet en mobiel.
 

Waarom YouTube advertising

Naast het enorme bereik op YouTube, is een groot voordeel dat je de doelgroep nauwkeurig kunt targetten onder op locatie, affiniteit, interesse, keywords, topics, geslacht en leeftijd.  Ook is Youtube advertising in te zetten om eerdere bezoekers van uw website te bereiken via remarketing. 
 

Doelstellingen YouTube advertising

YouTube ads worden vaak ingezet voor het vergroten van de naamsbekendheid.  U kunt bestaand videomateriaal uit bijvoorbeeld de TV campagne gebruiken, maar ook geheel nieuw materiaal ontwikkelen. Ook bij promoties of speciale campagnes is YouTube geschikt. Denk aan de introductie van een nieuw product of het onder de aandacht brengen van een grote actie. Voordat we van start gaan, is het altijd belangrijk dat de campagne doelstelling, doelgroep en strategie helder is. Maxlead adviseert hier graag bij.
 
True view video ads
YouTube advertentiecampagnes worden meestal ingezet via Google Adwords for Video, deze advertenties heten True view video ads. Je betaalt op basis van CPV (cost per view). De meest gebruikte advertentieformaten in YouTube zijn In-stream ads 
 

In-stream ads (Skippable Ads)

Een In-stream ad is zichtbaar voordat een YouTube video begint te spelen. De kijker ziet de advertentie vijf seconden en heeft dan de mogelijkheid om de advertentie over te slaan. Voor video's van 30 seconden of langer worden kosten in rekening gebracht zodra de kijker minimaal 30 seconden naar de video kijkt. Is de video korter dan 30 seconden, dan worden er kosten in rekening gebracht wanneer de kijker de hele video bekijkt.
 


In-Display- en In-Search  Ads 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een In-Display ad is zichtbaar naast YouTube video’s of op websites in het Google Display Netwerk (GDN). Er worden alleen kosten gerekend als de kijker ervoor kiest de advertentie te bekijken door erop te klikken.
In Search ads vallen tegenwoordig onder de In-Display keyword targeting, de video ads kunnen getoond worden als iemand op het YouTube kanaal zoekt op een bepaald woord boven de zoekresultaten.
 

Direct inkopen bij YouTube

Sommige advertentieformaten kunnen alleen direct bij YouTube ingekocht worden. Deze advertentieformaten, zoals de masthead en niet skippable prerolls, hebben een ander prijsmodel. Meestal betaalt u een vast bedrag per dag (cost per day) of per duizend impressies (cpm). Maxlead kan je uiteraard van dienst zijn bij de inkoop.
 

Youtube Masthead

Een masthead is een paginabrede advertentie, direct onder de zoekbalk van YouTube. Een masthead koop je in per dag. Het is een prominente advertentie die zeer geschikt is voor het vergroten van de naamsbekendheid.

 

Extra’s op YouTube:

In de video’s kan een call to action overlay getoond worden, met een directe link naar de website. Een klik op die overlay naar de website is gratis.
 
 
Naast de instream video kan een Companion Banner getoond worden. Deze banner klikt ook door naar de website. Het formaat is 300x60.
 

Meer YouTube inspiratie?

YouTube zelf heeft ook veel voorbeelden van adverteerders die YouTube Advertising succesvol inzetten. Hieronder een voorbeeld van YouTube inzet bij GoPro. Meer succes verhalen zijn te vinden op YouTube advertise
 
   
  YouTube campagnes bij Maxlead
  Maak ook gebruik van de mogelijkheden van YouTube om uw bedrijf of product onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Maxlead heeft veel ervaring met YouTube campagnes bij verschillende organisaties. Neem contact met ons op voor meer informatie. 
   

  Handige Links

  youTube inspiratie en informatie op YouTube Playbook
   
   
   
  Deel deze pagina:

   

  Social media vragen?

  Stel ze direct aan Pauline Quéré, manager Social Media.  

  Kan ze de vraag binnen 10 min. beantwoorden, dan is het advies gratis.
  Duurt het langer? Dan laat ze dit binnen 3 werkdagen weten.

  Email

  Voor- en Achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer (optioneel)

  Uw bericht