Internationaal adverteren - SEA en SEO

 

Maxlead is een oer-Hollands bedrijf en toch draait 50% van onze Adwordscampagnes in het buitenland! Voor zowel Nederlandse als buitenlandse klanten voeren wij campagnes over de hele wereld. In 44 landen en talen, in allerlei zoekmachines. Van Tsjechië tot Zuid Afrika, van Frankrijk tot Australië en natuurlijk volop in de BRIC landen. 

 

 

Is Nederland te klein voor je bedrijf?

Nederland is een klein taalgebied. Slechts 23 miljoen mensen hebben Nederlands als moedertaal. Vergelijk dat eens met de meer dan 1000 miljoen Mandarijn-sprekers! Nederlandse bedrijven die hun producten en diensten aan de man willen brengen, moeten haast wel buiten de grenzen kijken. En online marketing is de meest praktische manier om dit te doen zonder enorme investeringen en risico’s.

Zoekmachine-campagnes in het buitenland

In Nederland maken we vooral gebruik van Google – we hebben zelfs het werkwoord ‘googlen’ in het leven geroepen! Maar Google is niet in alle landen zo groot. In Rusland is Yandex bijvoorbeeld de meeste populaire zoekmachine en in China is dat Baidu.

Vertalen voor online is een vak

De campagnemanagers van Maxlead kunnen zoekmachine-campagnes opzetten in alle zoekmachines en talen in het buitenland. Daar komt meer bij kijken dan een 1-op-1 vertaling. Denk er daarbij ook aan dat Nederlandse proposities niet zomaar in andere landen werken. Waar een Nederlandse consument op zoek is naar een goede prijs-kwaliteit verhouding, zoekt een Duitser vooral kwaliteit en een Amerikaan vooral gemak. Het 1-op-1 vertalen van advertenties is dus niet voldoende.

Hoe doen we dat dan? Bij Maxlead werken diverse native speakers van vreemde talen en waar onze eigen talenkennis ophoudt, schakelen we ons localisatienetwerk in. Dit zijn native speakers met kennis van online marketing. Onze localizers kennen de lokale markten en gewoontes en passen advertenties daarop aan.

Search Everywhere - netwerk

Naast ons localisatienetwerk van gespecialiseerde vertalers en localizers, is Maxlead ook ‘founding member’ van Search Everywhere. Dit is een netwerk van online marketingbureaus uit de hele wereld. De bureaus van Search Everywhere komen regelmatig bij elkaar om kennis over elkaars diensten en markten uit te wisselen. We delen onze best practices en werken samen voor internationale klanten.

Voor de SEO optimalisatie van de Franse website van een klant werkt Maxlead samen met de Search Everywhere-partner in Parijs. Voor klanten die in Duitsland online zaken willen doen betrekken we de partner in Köln erbij.

Wil jij ook over grenzen heen met je online business? 

  • Zie je kansen in het buitenland, maar weet je niet goed hoe deze te verzilveren? 
  • Is je business al  internationaal online en wil je nu eens flink doorpakken? 
  • Aarzel je? Start dan een pilot om de buitenlandse markt te verkennen
  • Misschien heb je al een bureau in het buitenland, maar werk je liever met een Nederlands bureau?
Neem contact op met Rob Steenbrink. Hij kan je veel meer vertellen over online ondernemen in het buitenland.
Meer lezen? Ga naar onze pagina over internationale online marketingcampagnes

 

Deel deze pagina:
Internationaal

 

Vragen over internationale campagnes?

Stel deze dan rechtstreeks aan Rob Steenbrink (directeur Maxlead).U krijgt altijd binnen één werkdag een reactie.

Email

Voor- en Achternaam

E-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Uw bericht