Contentcreatie en contentmarketing door Maxlead

Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google en Bing, dan is content ontzettend belangrijk. Waar organisaties vaak tegenaan lopen is dat niet altijd voldoende resources beschikbaar zijn om bestaande teksten te optimaliseren en nieuwe content te maken.

Het contentteam van Maxlead levert een totaaloplossing voor het optimaliseren van de teksten op jouw website; van categorie- en productteksten voor webshops, tot blogartikelen, interviews en informatieve content tot volledig uitgewerkte contentstrategieën.

Wat doet Maxlead dan precies?

Onze SEO-consultants weten wat nodig is om jouw website beter gevonden te laten worden in de zoekmachines. Vanuit die expertise werken wij samen met professionele copywriters. Zo schrijven we voor klanten passende teksten gericht op de websitebezoekers en zorgen voor betere zichtbaarheid in de zoekmachines. De SEO-consultant is je contactpersoon en zorgt dat doelstellingen en deadlines behaald worden.

Wie schrijft jouw contentteksten?

Wij werken samen met gespecialiseerde en ervaren copywriters. Zij zijn ‘native-sprekers’ van de taal waarin zij schrijven. Er wordt gewerkt aan de hand van gedetailleerde briefings. De copywriters worden ondersteund en aangestuurd door onze SEO consultants. Samen leveren zij content die niet alleen goed leesbaar is voor jouw websitebezoekers, maar ook bijdraagt aan meer zichtbaarheid in de zoekmachines.

 

‘De content die nodig is bepaalt de keuze voor een copywriter’

 

Op basis van ervaring onderscheiden wij contentoptimalisatie en -creatie op in drie niveaus. Jouw wensen bepalen het niveau waar wij samen met jou gaan beginnen.

BASIS-CONTENT

MEDIUM-CONTENT

  • Type teksten: Tips en adviesteksten zoals “Hoe werkt…”, “Hoe doe ik…” “Hoe kan ik het beste… “.  Deze teksten zijn meer inhoudelijk van aard en worden geschreven voor specifiekere doelgroepen.

ADVANCED-CONTENT

  • Type teksten: Teksten worden geschreven op basis van de contentmarketingstrategie die met jou is afgestemd. De content is gericht op vooraf gedefinieerde persona’s. Heeft u nog geen persona’s gecreeerd? Dan kunnen wij u daar natuurlijk ook bij ondersteunen.

  • Kosten: Het schrijven kan door copywriters van Maxlead worden gedaan of door inhouse copywriters. Maxlead zal de teksten SEO-technisch redigeren. De contentstrategie wordt uitgevoerd aan de hand van vooraf bepaalde uren. 

  • Voordeel voor jouw website: Dit dient als versterking van de website-autoriteit en is daarnaast uitermate geschikt voor adverteren naar de doelgroep.

 

Hoe gaan wij te werk?

Content die past bij jouw organisatie en klanten kunnen wij niet zomaar schrijven. Hiervoor gaan onze SEO-consultants eerst met jou in gesprek, zodat wij daarna de copywriters goed kunnen briefen. Deze briefings kunnen op verschillende manieren tot stand komen:

Stap 1 - we gaan met elkaar in gesprek: jouw input ligt aan de basis van wat wij gaan doen. Ook de mensen binnen jouw organisatie zijn onmisbaar voor ideeën van unieke en waardevolle content.

Stap 2 - opzetten van een planning: doelstellingen behalen door middel van een strategische planning. We stellen een duidelijke en haalbare roadmap op.

Stap 3 - zoeken van de juiste schrijvers: planning gereed? Dan is het tijd voor de juiste mensen. Wij gaan op zoek naar de meest geschikte copywriters, die passen bij jouw organisatie en schrijven met de juiste tone-of-voice.

Stap 4 - controleren en redigeren: voordat jouw nieuwe content online gaat, gaan we samen eerst alles goed redigeren. Fine-tunen totdat de perfecte teksten geschreven zijn en waar we van leren voor de volgende teksten.

Stap 5 - rapporteren en meten: aan de hand van onze rapportages krijgen we inzichtelijk wat de resultaten zijn van onze contentstrategieën en of doelstellingen behaald zijn.

Stap 6 - op naar het volgende level. Zijn jouw contentdoelstellingen behaald? Dan kunnen we de volgende stap zetten in contentmarketing.

Wil je dit jaar aan de slag met jouw contentstrategie en wil je daarbij de expertise van Maxlead inschakelen? Neem dan contact op met Ramon Gulikers.

 

Deel deze pagina:

 

Stel jouw vraag

Stel jouw contentmarketing vragen rechtstreeks aan Ramon Gulikers SEO en contentmarketing specialist.Ramon GulikersJe krijgt altijd binnen één werkdag een reactie.

Email

Voor- en Achternaam

E-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Uw bericht