Chris wil een nieuwe   hypotheek.

 Maxlead brengt u in contact.

 

Maxlead Finance: een hogere ROI en de juiste klanten in de financiële sector

De concurrentie in de financiële markt is groot. Het merk en vertrouwen zijn voor consumenten belangrijke factoren om voor een aanbieder te kiezen. De oriëntatiefase begint vaak met online zoeken en vergelijken. Een structurele online aanwezigheid is daarom van groot belang.
 

Belangrijke online marketing vragen waar het Maxlead Finance team u mee helpt:

  • De gemiddelde klikprijzen van zoekmachine marketing campagnes liggen hoog in de financiële sector. Hoe kunnen we dan toch een rendabele campagne draaien?
  • Het oriëntatieproces voor financiële producten en diensten wordt steeds langer en complexer. Op welke online kanalen moet ik inzetten?
  • Mobiele financiële diensten nemen toe. Hoe kunnen we hier op inspelen?

Het Maxlead Finance team staat midden in uw marketingteam en denkt pro-actief mee op strategisch en operationeel niveau. U profiteert van onze ruime ervaring met verschillende financiële dienstverleners zoals banken, verzekeraars en investeringsmaatschappijen.
 

Search in de financiële sector: het belang van goede content en landingpagina’s

Als aanbieder van financiële producten of diensten heb je te maken met twee belangrijke uitdagingen. Ten eerste: er is sprake van veel concurrentie en dus zijn de zoekwoorden waarop je wilt inzetten relatief duur. Ten tweede: één van de belangrijkste factoren voor het succesvol werven van leads is vertrouwen. En dat vertrouwen in de sector heeft nu net een deuk opgelopen.

Top20-duurste-zoekwoorden-Google-Adwords


Voor beide uitdagingen geldt dat een (groot) gedeelte van de oplossing zit in het aanbieden van de juiste content op goede landingspagina’s. Pagina’s die niet alleen oog  hebben voor de eigen verkoopargumenten, maar juist ook de vraag van de zoeker beantwoorden, bijdragen aan het wegnemen van angst en onzekerheid en het heropbouwen van vertrouwen.

Natuurlijk zijn ook  de juiste zoekwoorden, de juiste advertentieteksten en de juiste posities belangrijk voor een succesvolle zoekmachine marketing campagne. Maar in de finance branche is conversie optimalisatie van essentieel belang, om de dure kliks om te zetten in waardevolle leads of klanten.

Conversie optimalisatie is bij uitstek één van onze sterke punten, zoals we ook beloven in onze naam: MaxLEAD. We helpen u graag met meting en optimalisatie van de eerste advertentie-impressie tot de laatste stap in het aanmeldproces. We sturen alle campagnes op Return on Investment.


 

 

Analytics in de financiële sector: klantinzichten en multi-channel analyse steeds belangrijker

Bij het aanschaffen van een financieel product of dienst gaat een consument niet over één nacht ijs. Hij informeert zich uitgebreid via steeds meer verschillende kanalen, on- én offline. Eerst even Googlen, dan online de prijzen vergelijken, vervolgens een afspraak met een adviseur om tenslotte op social media naar ervaringen te vragen. Aanwezig zijn op het goede kanaal, op het goede moment, met het juiste aanbod wordt voor iedere marketeer de uitdaging.

Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is dan ook wat de meest effectieve kanalen zijn om klanten binnen te halen. Vaak is het antwoord een combinatie van Search, E-mail marketing, Display, Affiliate marketing, Social media marketing en nog veel meer. Om meer inzicht te krijgen, is het van belang leadkwaliteit te meten (van klik tot klant). Is deze eenmaal vastgesteld dan kunt u uw online campagnes op dit mechanisme sturen. Ook is het belangrijk om de klantwaarde van verschillende klantsegmenten in kaart te brengen. Zo krijgt u uiteindelijk betere kwaliteit leads tegen lagere kosten.

Onze software oplossing MaxleadManager biedt, door middel van een online Dashboard, inzicht in de herkomst van uw leads en het traject van opvolging. U kunt realtime de resultaten volgen.

Inzicht in leads met Maxleadmanager


Een andere mogelijkheid is gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die o.a. Google Analytics bieden. Met  “Universal Analytics” wordt het mogelijk eigen data te integreren met website data. Zelf dimensies definiëren (zoals leeftijd of geslacht) en gebruiken om te segmenteren en analyseren. Maxlead is Google Analytics Premium Certified Partner en adviseert u graag over de mogelijkheden.
 

Mobiele financiële diensten nemen toe

Ondanks de initiële strubbelingen rondom mobiel bankieren is het onmiskenbaar: mobiele financiële diensten nemen toe. Consumenten verlangen van aanbieders van financiële producten en diensten dat ze op elk moment, via elk apparaat, contact kunnen maken. Via mobiel, tablet of app 24 uur per dag je saldo checken, zorgverzekeraars vergelijken, gepersonaliseerd financieel advies krijgen, betalen of aandelen verhandelen.

Het gevolg is dat je als aanbieder op alle “touchpoints” aanwezig moet zijn. Voor het ondersteunen van de onderzoekfsase kun je met zoekmachinemarketing consumenten gericht sturen naar de juiste informatie op je site: bladerbare folders, demo-instructiefilmpjes, reviews van andere klanten etc.  Via speciale advertenties op mobiele apparaten kun je consumenten direct naar je app sturen.

Daarnaast tonen de resultaatpagina’s van zoekmachines ook social media resultaten (Twitter, Google + ), video’s en foto’s (YouTube/Flickr) of reviews. Door het optimaal inrichten van Youtube en social media accounts  helpen wij onze klanten goed zichtbaar te zijn met  de juiste informatie.

Voor het ondersteunen van (offline) sales zijn er mogelijkheden te over: we kunnen zoekers leiden naar specifieke actiepagina’s, naar adressen van tussenpersonen, of zelfs direct naar het callcenter met click to call ads op mobiel. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de beleidsregels van de AFM omtrent communicatie en informatieverstrekking.

Meer weten over onze manier van werken? Bel Mike Orizand op 06 – 54 220 564
 

Artikelen Finance branche

 

Deel deze pagina:
Finance klanten:

Contact

Wilt u meer weten over leadgeneratie via Google in de financiële sector?


Neem dan rechtstreeks contact op met Mike Orizand, Branche Manager Finance & Public Sector bij Maxlead: 06-54220564

Email

Voor- en Achternaam

E-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Uw bericht