SEO: Google Webmaster Tools make-over

Google Webmaster Tools is inmiddels onmisbaar geworden voor de SEO'er die wil weten of zijn werk effect heeft gehad. Tijd voor een update, moet Google hebben gedacht. Niet alleen heeft het platform een nieuwe naam: Google Search Console, maar ook nieuwe functies en mogelijkheden. Lees meer over de nieuwe Google Search Console en alle verbeteringen (of juist niet?).

 

Facebook Marketing Congres

Op dinsdag 9 juni aanstaande vindt de derde editie van het Congres Facebook Marketing plaats in het Mediaplaza, Jaarbeurs Utrecht. Dit evenement is een must voor alle Social Media managers, Facebook advertisers en bureaus om up-to-date te blijven met de laatste Social Media trends. Ook dit jaar zijn er weer veel internationale topsprekers aanwezig. Maxlead gaat ook weer naar het Facebook Congres en zal verslag doen. Er zijn nog kaarten, dus wellicht zien we je daar? 

 

Facebook Q&A met Mark Zuckerberg

Op 14 mei beantwoordde Mark Zuckerberg himself een aantal vragen van fans en marketeers. Videos van deze Q&A met Mark kun je hier vinden. Interessant is zijn antwoord op de enorme daling in het bereik van organische posts en hoe bedrijven hiermee om moeten gaan: https://vimeo.com/127899120Volgens Mark is Facebook, ondanks afname van organisch bereik, nog steeds een belangrijk kanaal voor jouw klanten. Pagina’s zijn goed te zien en te gebruiken op mobiele apparaten. Ook worden bedrijfspagina’s vaak gebruikt om even snel contactgegevens en openingstijden te checken en te zien wat vrienden van het bedrijf vinden. Facebook pages kunnen fungeren als mini websites voor jouw bedrijf. Hij gaat hier verder niet in op de Facebook ads, een mogelijkheid om het bereik van belangrijke posts in de Facebook newsfeed te vergroten. 

 

Google toont Tweets in zoekresultaten

Google en Twitter hebben een overeenkomst gesloten waardoor er weer realtime tweets in de zoekresultaten worden vertoond. De tweets worden alleen vertoond op mobiele zoekresultaatpagina’s en in de Google app. Voorlopig zul je dit alleen zien in de VS en met Engelstalige instellingen.

 

 

 

 

 

 

 

Mei = Google TrueView maand

Google heeft begin mei een grote TrueView update uitgerold. Vanaf 1 mei ziet video-adverteren er anders uit. Doel is om het adverteren op YouTube interessanter, gemakkelijker en effectiever maken. Lees meer over Google TrueView en hoe jij hier gebruik van kunt maken.