Brandbestrijding en eerste hulp

Centraal bij de BHV herhalingstraining staan de brandbestrijding en levensreddende eerste hulp. De herhalingstraining bestaat uit een praktijk en een theoriegedeelte dat samen met de docent doorlopen wordt. Met een korte theorieopdracht wordt het geheugen opgefrist, waarna een aantal praktijkoefeningen worden gedaan.

 

Lashandschoen mee deze zomer op de camping

De BHV crew wordt o.a. getraind in de verschillende blusmiddelen die nodig zijn om beginnende brandjes te blussen.

Aandachtig volgen Camiele, René, Wouter, Wicher en Erik Jan (niet op de foto) de instructies van BHV.nl docent Johan Spies.
 

Wicher blust een provisorisch benzine-brandje met de sproeischuim-blusser.

 Camiele draait een lekkende gasfles dicht. Een lashandschoen is dus niet overbodig deze zomer op de camping.

Levensreddende eerste hulp (LEH)

Een van de belangrijkste apparaten in het kantoor van Maxlead is er een die we nooit hopen te moeten gebruiken: de Automatische Externe Defibrillator (AED). Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand.
Dit kan iedereen overkomen, jong, oud, man en vrouw. Slechts 5 á 10% van de slachtoffers overleeft deze hartstilstand! Dat zijn schrikbarende cijfers. Snelle en doeltreffende hulp is daarom van levensgroot belang. De eerste 6 minuten na een hartaanval zijn het allerbelangrijkst. De overlevingskans stijgt dan naar 50 tot 70%. Bij een reanimatie zonder AED is de kans dat iemand levend het ziekenhuis haalt slechts 21%, met een AED is dat 73%.

Tijdens de training wordt zowel de mond-op-mond beademing als de borstcompressie (hartmassage) uitvoerig getraind. Ook wordt de AED-procedure doorgenomen en geoefend.

http://www.youtube.com/watch?v=bOvopXu7L8Y=youtu.be

Wicher oefent de reanimatie op een dummy volgens de 30:2 regel. 30 borstcompressies gevolgd 2 beademingen.

Gecertificeerd en nu?

Na vrijdag blijft de 5-koppige BHV crew officieel gecertifeerd BHV-er. In de loop van 2014 zullen er onaangekondigd ontruimingsoefeningen plaatsvinden en zal het team regelmatig de LEH procedures doornemen om paraat te zijn in geval van nood.