1.      Actiegericht en snel adverteren

Meer aandacht voor een promotie? Het kan. Een advertentie is zo gemaakt en aangepast aan de boodschap die je op dat moment wilt delen. Daarnaast kun je met advertenties snel teksten, usp’s en call-to-actions testen en kijken wat wel en niet werkt. Die testresultaten kun je dan weer gebruiken voor je SEO pagina optimalisatie.

Onder de advertentie kun je meerdere adextensions laten zien als je op positie 1 tot 3 verschijnt in de betaalde zoekresultaten. Deze adextensions zijn snel aan te passen en kunnen actiematig gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een uitverkoop of aanbieding. Je kunt zelf kiezen naar welke pagina’s je extra verkeer wilt sturen (sitelinks). Adextensions kunnen ook de winkellocatie (local extension), een telefoonnummer (call extension) of producten uit de webshop (product extensions) tonen.

 

 

2.      Meer sturing

Met betaalde advertenties heb je tevens de mogelijkheid om verkeer te sturen naar die producten, diensten of onderdelen van je site die meer aandacht verdienen, bijvoorbeeld doordat een van je producten minder goed verkoopt dan gedacht. Heeft één van je vestigingen meer inloop nodig? Dan kan je door het inzetten van ads tijdelijk meer verkeer sturen naar deze vestiging. Zie onderstaand fictief voorbeeld van Shurgard.

 

 

3.      Kwaliteit verhogen

Branded woorden zijn over het algemeen niet duur. Omdat ze zeer relevant zijn voor je website krijgen ze een hoge qualityscore of kwaliteitsscore. Daarom betaal je in Adwords voor de brand woorden minder dan voor de non-brand woorden. De hoge kwaliteitsscore in de brand campagne heeft effect op de kwaliteitsscore van het hele account.

Door betaalde ads specifiek te laten landen op pagina’s die al verder in het bestel- of aanmeldingsproces zitten, liggen de conversiepercentages doorgaans ook nog eens hoger. Ook hier geldt dus: verkeer met een hogere kwaliteit.
 

4.      Professionele uitstraling en consumentenvertrouwen 

Het verschijnen op de resultatenpagina op minimaal 2 plekken staat professioneel en geeft de consument vertrouwen in je merk als groot vooraanstaand bedrijf. Je besteedt aandacht aan de consument door ze uit te nodigen met een passende advertentietekst.

 

 

 

5.      1 + 1 = 3, oftewel: adverteren op merknaam als het rekent!

Voor de mensen die graag beoordelen op Return On Investment heeft het Amerikaanse bedrijf RKG recent onderzoek gedaan naar het effect van adverteren op merknaam op het organische verkeer.

Stel je hebt elke maand 1.000 organische klikken naar je website (mensen die klikken op een niet-betaald zoekresultaat). Nu ga je adverteren op merknaam en via die advertenties ontvang je 400 klikken. Helaas daalt tegelijkertijd het aantal organische kliks naar 950.

Het aantal “extra” kliks ten opzichte van de oude situatie (i.e. niet adverteren) is 350. De “incremental traffic ratio” is hiermee 88% (350/400). Waar het op neer komt, is dat die 350 extra klikken de investering in je betaalde campagne waard moeten zijn.

Laten we het voorbeeld verder afmaken. Stel de 400 betaalde klikken hebben €0,20 per stuk gekost = €80. Van de “incremental kliks”, in dit voorbeeld 350, heeft 8% besteld – in totaal 28 bestellingen. Stel, deze bestellingen zijn €25 waard. Dan hebben in dit voorbeeld de “incremental cliks” €700 opgeleverd, terwijl ze maar €80 hebben gekost. In dit voorbeeld “rekent” het dus om op merknaam te adverteren.

Natuurlijk zijn er ook minder positieve voorbeelden te bedenken. Of juist nog veel positievere. Het loont het zeker de moeite om dit voor uw situatie uit te rekenen.

 

6.      En tot slot: Als jij het niet doet... 

Dan de concurrentie wel. We weten het, het is flauw, maar wel waar. Sinds september 2010 is het toegestaan om jouw merknaam te gebruiken als keyword in de campagne van concurrenten. Ook al mag de concurrentie niet zomaar jouw merknaam gebruiken in hun advertentietekst, ze pikken hierdoor wel een deel van jouw markt in. Daarbij zal je met een accuraat bod altijd boven de concurrentie verschijnen omdat de branded keywords relevanter zijn voor jouw website en je over het algemeen een hogere quality score krijgt dan de concurrentie en zij meer zullen moeten gaan betalen.