Maxlead Academy

Maxlead is voortdurend op zoek naar jonge professionals die ondernemend zijn, doelen durven te stellen en onze klanten bij de hand durven te nemen. Voor online talent met deze instelling is de Maxlead Academy bedoeld. De Maxlead Academy is een intern opleidingsprogramma van zes maanden waarin trainingen, on-the-job learning en coaching centraal staan. "Met de talenten uit de Maxlead Academy zijn we beter en sneller in staat om te anticiperen op het verloop van klanten en personeel en hebben onze senior consultants nog meer ruimte om zich strategisch te ontplooien bij onze klanten", aldus operationeel directeur Erik Jan Reijenga.

Vanaf het eerste moment dat ik bij Maxlead binnenkwam ben ik geaccepteerd en geinspireerd. Door de diepgaande trainingen en het juiste inwerkprogramma heb ik mijn plek gevonden binnen de organisatie. De kennis die ik de eerst maanden heb opgedaan is enorm en dat is beloond met het behalen van het officiele Google diploma. Maxlead beschikt over een kenniscultuur die perfect aansluit op de Maxlead Academy.
Jesper Cuvelier, jr. SEA consultant

 

Learning on-the-job

Het intensieve opleidingstraject in de eerste twee maanden bestaat uit een strakke planning met vakinhoudelijke trainingen, zelfstudie en praktijk(groeps)opdrachten op bestaande accounts. Op deze manier raken de trainees op een leerzame en zelfstandige manier bekend met de organisatie van Maxlead en haar klanten. Na deze periode worden de trainees meer losgelaten in de organisatie en onder begeleiding van een mentor klaargestoomd om als SEA consultant met hun eigen klanten aan de slag te gaan.

De presentaties, de groepsopdrachten, de individuele begeleiding tijdens de academy én de tips van het hele Maxlead team hebben ervoor gezorgd dat ik me binnen drie maanden thuis voel in de zoekmachinemarketing en met vertrouwen klanten bezoek!
Tomas van Rijn, jr. SEA consultant

 

Gecertificeerd aan de slag als SEA consultant

Na een selectieprocedure eind 2013 zijn in januari de eerste 5 trainees gestart aan de Maxlead Academy. De achtergrond van de trainees loopt uit een van één tot enkele jaren relevante online of branche specifieke werkervaring. Eén ding hebben alle trainees gemeen: ze zijn na drie maanden vol enthousiasme aan de slag met hun eigen klanten en inmiddels allemaal geslaagd voor hun Google Adwords fundamentals en advanced examens.

"De Maxlead Academy is voor Maxlead een uitstekende manier om online talent te werven, op te leiden en in te zetten zonder dat de lopende operatie wordt afgeleid. De inbreng van vers bloed zorgt juist voor nieuw elan in de organisatie en frisse ideeën voor onze klanten", aldus Erik Jan Reijenga.

Na het afronden van de Maxlead academy en het behalen van de Google examens, vliegt de tijd voorbij! De opgedane kennis en expertise kan ik nu toepassen voor mijn klanten.
Rob van der Niet, jr. SEA consultant

 

Persoonlijke coaching

Een belangrijke rol binnen de Maxlead Academy is weggelegd voor Kristin Mellink, human capital coach bij Maxlead. Kristin is binnen Maxlead o.a. verantwoordelijk voor kennisdeling en opleidingen en coached de gehele Maxlead crew op persoonlijk en zakelijk vlak waar nodig. "De Maxlead Academy is een prachtig instrument om junior passievolle online 'newbies' de kennis en kunde die Maxlead onderscheidend maakt, op een gestructureerde manier mee te geven. Door groepsopdrachten en het mentorprogramma hebben we binnen twee maanden een hechte groep van elkaar aanjagende, stimulerende samenhorende enthousiastelingen zien ontstaan die zich toch als unieke eigenzinnige kanjers aan het ontwikkelen zijn om zo hun eigen plek binnen Maxlead te vinden. De positieve energie die de Maxlead Academy uitstraalt naar de rest van de organisatie is een prachtig 'bijeffect'. Op naar de volgende lichting!"

Door het volgen van de Maxlead Academy en de input van alle collega's die daarmee gepaard gaat, is het zelfs een rechtenstudent gelukt om kennis van online marketing te verwerven. Als dat geen proof of concept is, weet ik het ook niet.
Thomas Janmaat, sales-assistant

De eerst lichting van de Maxlead Academy, v.l.n.r. Jesper Cuvelier, Rob van der Niet, Tomas van Rijn, Ashvien Jitan en Thomas Janmaat.


Volgende Maxlead Academy

De volgende lichting voor de Maxlead Academy staat gepland voor de tweede helft van 2014. Houd de Maxlead website in de gaten voor meer informatie over de nieuwe startdatum.
 

The Maxlead Academy is een initiatief van Maxlead. Voor vragen over de Maxlead Academy kunt contact opnemen met Erik Jan Reijenga via academyantispam@moc.daelxam.